MISTERIOZNI RAKETNI NAPAD NA AMERIČKU BAZU

0
273

Koalicija predvođena SAD-om u izjavi je potvrdila incident u nedelju, rekavši da se desio raketni napad na irački vojnu objekat koja američke snage smešta u „međunarodnu zonu“ – referencu na Bagdadsku Zelenu zonu, gusto izgrađenu zajednicu ambasada i vladinih objekata.

Prema ranijim medijskim izveštajima, sirene su se čule u Bagdadu u trenutku pre napada. Raniji izveštaji koji su se pojavili pre zvanične potvrde sugerisali su da je napadnuta američka ambasada, pošto je locirana u blizini vojne baze gde se nalaze koalicione snage. Ostaje nejasno koliko je granata sletelo u Zelenu zonu.

Očevici su tvrdili da se u centralnom delu grada čulo nekoliko jakih eksplozija. Internetom su se podelili navodni snimci koji prikazuju posledice napada. Nejasan video klip prikazuje gusti dim koji dolazi iz navodnog područja koje je pogodilo projektilima.

Od januara, nakon što su iranskog vrhovnog generala Kasema Sulejmanija likvidirale američke snage u blizini Bagdada po nalogu američkog predsednika Donalda Trampa, američka ambasada i vojne instalacije u Iraku nekoliko puta su bile na meti raketnih napada.

(Pravda)

Foto:twitter

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here