Njemački onkolog odredio je najučinkovitiju metodu za borbu protiv raka

0
295

Najučinkovitija metoda za borbu protiv raka danas je imunoterapija koja postoji tek posljednjih godinu dana, izjavio je Johannes Bruns, generalni sekretar Njemačkog onkološkog društva.
Generalni tajnik Njemačkog onkološkog društva Johannes Bruns odredio je danas najučinkovitiju metodu protiv raka: “Danas je najučinkovitija metoda borbe protiv raka imunoterapija koja kombinira uporabu lijekova, ali i modificiranih T stanica. To je potpuno nova metoda koja postoji samo zadnjih godinu dana, tvrdi onkolog.

Objasnio je da je učinkovitost ove metode “prije rezultat činjenice da su određeni limfomi koji su nekad bili neizlječivi sada djelomično izlječivi”. Rekao je ne vrijedi za sve bolesnike “već za mnoge pacijente koji su ranije osuđeni ili su trebali dugotrajnu terapiju”. “Rak nije homogena bolest, napada mnoge organe i već smo zabilježili zapažene uspjehe u liječenju određenih karcinoma, posebno raka krvi koji koristi T stanice”, objasnio je, dodajući da “ostaje još mnogo toga za napraviti”.

NJEMAČKI KONGRES PROTIV RAKA

20. veljače Johannes Bruns sudjelovao je u potpisivanju sporazuma o trojnoj suradnji između Udruženja ruskih onkologa, Njemačkog onkološkog društva i Foruma Koch-Mechnikov na marginama njemačkog Kongresa o raku (Deutscher Krebskongress 2020 ). Njemački kongres protiv raka godišnji je forum koji okuplja više od 10 000 istraživača, liječnika, političara i visokih dužnosnika. Njegov program uključuje više od 300 događaja posvećenih najnovijim dostignućima u liječenju i prevenciji raka.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here