Prvi ga doneo u Evropu: Ovaj biznismen je „superprenosilac“ koronavirusa (foto)

0
151

Biznismen iz Engleske, 53-godišnji Stiv Volš, koji je zaražen koronavirusom mogao je da proširi virus iz Kine u Evropu zbog svojih putovanja, saopštila je danas britanska Nacionalna zdravstvena služba.

Steve Walsh wears a Scouts uniform featuring two twisted scarves and a beige shirt with badges

On se smatra prvim „superprenosiocem“ bolesti, odnosno osobom koja je zarazila znatno veći broj ljudi nego što se očekuje.

Volš je došao u kontakt sa koronavirusom nakon poslovnog putovanja u Singapur u januaru, nakon čega je otputovao u Francuske Alpe, gde je mogao da zarazi druge ljude virusom, pre nego što mu je ustanovljena bolest i hospitalizovan je, prenosi AP.

Volš je nakon velike medijske pažnje koju je privukao izdao saopštenje u kome je zahvalio NHS-u, navodeći da se u potpunosti oporavio.

Među osobama koje je verovatno zarazio je i pet državljana Velike Britanije koji su bili sa njim u Francuskoj, među kojima je i devetogodišnji dečak.

Još jedna osoba koja je zaražena u Alpima je muškarac koji se nakon odmora vratio na Majorku.

Zbog Volša, francuske vlasti su testirale još 61 osobu među kojima su deca i članovi porodice koji su bili u odmaralištu istovremeno kada i Volš.

Prema rečima Volšačim je shvatio da je bio izložen koronavirusu kontaktirao je svog doktora i zdravstvene vlasti.

„Savetovano mi je da budem u karantinu sobi u bolnici, iako nisam pokazivao simptome bolesti, a kasnije da budem u polu-karantinu u kući. Kada je potvrđena dijagnoza, poslat sam u izolacionu jedinicu u bolnici, a od moje porodice je takođe zatraženo da se samoizoluje“, rekao je Volš i dodao da se i dalje, iz preventivnih razloga, nalazi iz predostrožnosti.

Skaj njuz navodi da je Volš koronavirusom zarazio 11 osoba.

(Tanjug)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here