Sastanak Tegeltije sa delegacijom UNDP-a

0
192

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija primio je danas u Sarajevu delegaciju Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP), predvođenu zamjenicom direktora za Evropu i centralnu Aziju UNDP-a Agi Veres, s kojima je…

…razgovarao o dosadašnjoj saradnji Vijeća ministara i UNDP-a, kao i mogućnostima daljnje realizacije projekata od značaja za građane BiH.

Tegeltija je naglasio da je novi saziv Vijeća ministara opredijeljen, da uz puno uvažavanje nadležnosti svih nivoa vlasti, nastavi predano da radi na realizaciji reformskih mjera s ciljem ekonomskog razvoja i poboljšanja privrednog i poslovnog ambijenta u BiH.

Istakao je da su svi dosadašnji projekti sa UNDP-om uspješno realizovani, te izrazio zahvalnost na pomoći koju je UNDP pružio institucijama i građanima BiH kroz različite programe Ujedinjenih nacija.

Ovom prilikom, zamjenica direktora za Evropu i centralnu Aziju UNDP-a čestitala je predsjedavajućem Tegeltiji stupanje na novu funkciju, te izrazila očekivanje da će dobra saradnja biti nastavljena i ubuduće.

Sastanku su prisustvovali rezidentna predstavnica UNDP-a u BiH Steliana Nedera i zamjenik rezidentnog predstavnika UNDP-a u BiH Sukhrob Khoshmukhamedov, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here