Vozači oprez, poledica na putevima

0
134

BANJALUKA – Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros je zbog niske temperature vazduha moguća poledica, posebno na dionicama u planinskim krajevima, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske.

U kotlinama i duž riječnih tokova magla mjestimično smanjuje vidljivost, a na pojedinim dionicama učestali su odroni.

Vozačima se savjetuje maksimalno oprezna vožnja, prilagođena stanju i uslovima na putu, uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

Izmjene u odvijanju saobraćaja aktuelne su na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi.

Zbog izgradnje međudržavnog mosta na rijeci Savi izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na auto-putu Banjaluka-Gradiška, u zoni naselja Čatrnja i carinskog terminala, pa se vozačima savjetuje da budu oprezni i poštuju saobraćajnu signalizaciju.

Oprezna vožnja zbog radova savjetuje se na magistralnim putnim pravcima Brčko-Bijeljina, dionica Brčko-Donja Bukovica, Rudanka-Doboj i Krupac-Bogatići u opštinama Istočna Ilidža i Trnovo, te na regionalnom putu Crna Rijeka-Bjelajce.

Klizišta su usporila saobraćaj na regionalnim putevima Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika, Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić, Šekovići-Caparde, na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica u mjestu Strike, te na lokalnom putu Svodna-Brezici u opštini Novi Grad.

U FBiH zbog izvođenja neophodnih radova kod mjesta Potoci na magistralnom putu Jablanica-Mostar do 16.00 časova saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Do ppovremenih obustava saobraćaja, uz petnaestominutno propuštanje vozila, dolazi i zbog sanacije magistralnog puta Jajce-Crna Rijeka. Poslije 16.00 časova na ovoj dionici saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, saobraća se dvosmjerno u periodu od 5.00 do 21.00, od 21.00 čas do pola časa poslije ponoći vozila se propuštaju naizmjenično, dok je pola časa poslije ponoći do 5.00 časova obustavljen saobraćaj kroz tunel.

Za vrijeme obustave vozila do sedam i po tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad sedam i po tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Kada je riječ o graničnim prelazima, zadržavanja nisu duža od 30 minuta. I dalje je iz bezbjednosnih razloga obustavljen saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here